Melbourne Australia!

Summer down under, MELBOURNE

Heeeeeeeeee!!

Het is weer even geleden dat ik een verhaal heb geschreven, dat ik vond dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuwe. Ik heb dan ook genoeg gedaan!! Waar zal ik eens beginnen.. ik ben stiekem wel een paar dingetjes vergeten denk ik, maarja he, die dingen gebeuren!!

Ooh live verslag; mijn kat Jeffrey springt op de tafel en probeert m'n meloen te stelen, mooi dat dat hem niet gaat lukken. Na zijn slechte poging tot meloen stelen staat hij nu uit mijn beker met water te drinken, ik laat dit alleen toe omdat zijn gezicht echt HEEL erg grappig is en hij op een alien lijkt.

Ik ben 3 weken geleden naar Anglesea geweest. Ik heb hier een vriendinnetje Nayla, zij komt uit brazilie en is ook een exchangestudent, en ze had me uitgenodigt om met haar en haar rotary personen mee te gaan. Daar was ik natuurlijk wel voor in!! We kwamen bij hun thuis aan want vanaf daar zouden we vertrekken. De man, Terry, was echt heel erg aardig, echt een top vent! Ze waren rond de 65. Maar de vrouw.. OEI OEI OEI. Mevrouw Mary was dus niet zo van de lol, op zn zachts gezegd het was best wel een heks. Ze begon gelijk al over alles te zeuren en te plannen, dus toen kregen Nayla en ik al onze vermoedens. Ik mocht gezellig bij haar in de auto JOEPIE.. Dat was dan ook een helse autorit omdat alles was zij zegt juist is. Meestal ben ik wel makkelijk, maar ze begon zelfs over nederland te praten en dat er overal junkies op straat zaten. Sorry maar dat laat ik echt niet over mijn kikkerland zeggen hoor!! Dus ik legde haar uit hoe echt echt zat, maar nee hoor, natuurlijk was dat niet waar. Ik dacht echt, O MIJN GOD wie woont er nou in Nederland dus wie weet het beter? Er zijn nog vee van deze taferelen geweest maar daar ga ik jullie verder niet mee vervelen haha. Toen we aankwamen ( t was al laat ) hebben we een film gekeken en zijn Nayla en ik naar bed gegaan. Ik heb nog nooit zo erg gewilt dat ik alle talen van de wereld kon spreken. Want als ik Brazilian Portugese had kunnen spreken konden Nayla en ik wat makkelijker roddelen over Heksie. Dat hebben we dan ook de rest van de avond gedaan in het engels, aardig hilarisch. De dag erna gingen we BOOGIEBOARDEN. Voor de gene die niet weten wat het is, het is zeg maar en sort mini surfplank waar je op ligt en dan moet je wachten tot er een golf komt, als een malle pedelen, en hopen dat je heerlijk mee surft, want dat gaat echt hard. Vooral omdat de golven dan ook m hoog waren JEEJ. Het was echt super vet, en we hebben bijna heel Great Ocean Road gezien toen we naar Loren gingen ( plaats waar we gingen boogieboarden). Dus dat was echt een top dag!! Die dag erna gingen we kanoen, Nayla kan dat dus niet. Gelukkig was ik er met mijn super geweldige kanoe skills. Die avond hadden we hele erge spierpijn. Het was wel helemaal top, op de heks na. Nayla gaat vandaag om half 10 vliegen ): . Ik ga dr echt vreselijk missen, helaas kan ik niet naar het vliegveld.. Maarja ik kom dr opzoeken in Brasil :DD.

1,5 week erna ging ik 3 dagen met Erin en m'n opa en oma naar Maryborough. Ze hebben daar OUDE vrienden wonen. De eerste avond dat we daar waren gingen we naar een country music avond. We moesten on netjes aankleden, dus wij komen daar aan in onze jurkjes en mooie haartjes. ALLEMAAL MENSEN IN BOEREN KLEREN. Geen grap, het was echt zo. Iedereen staarde on ook echt vreselijk erg aan, maar misschien was dat ook wel omdat we de jongste waren met 50 jaar verschil van de jongste die daar al binnen was.. Dus die avond was niet echt helemaal geweldig hehe. Die dag erna ging opa ons een beetje rondrijden en liet ons alles zien, dat was wel erg leuk omdat het een heel mooi plaatsje was. De laatste dag gingen we naar een schots festival, dat was wel echt een top dag!! Er waren zeg maar een soort mini olympische spelen met allemaal mensen in kilten haha. Er was ook een kleine kermis en SCHAAFIJS JAMMMMMMMMM. Het was dan ook de heetste dag die ik ooit heb meegemaakt. 42 graden BOEJA. Lekker warmmmm, het was eigenlijk wel te overleven. Latat ik het zo zeggen, ik had het erger verwacht, hoewel het asfalt wel aan het smelten was.. Dat was toch best wel appart om te zien hihi.

Ik ben eigenlijk net terug van mn laatste tripje, ik ging naar Bendigo naar m'n andere opa en oma die op ee kleine ''boerderij'' aan het passen waren. Ik ging samen met Grace. Het was daar echt vreselijk mooi... S'avonds rond 5 uur kwamen er iets van 200 kaketoe's over vliegen om in het veld graan te eten. En de zonsondergang was echt geweldig. Ik en m'n opa gingen lekker de hondjes uitlaten, en toen had ik echt een moment van pure hapiness. Overal om me heen was country met kaketoe's en ghala's( roze kaketoe ), de zon ging net onder en het gras leek net van goud en er was geen huis of mens te zien. Het was echt perfect. Ik ben altijd echt blij als ik even de country in kan, ik hou er zo erg van. Hoewel ik nooit zou kunnen leven zonder Melbourne, ik hou van die stad. Ik ben stiekem ook echt een stadsmeisje, maar de country trek me toch. Het lijkt me alleen zo moeilijk om er altijd te wonen omdat het ZO ERG afgelegen is, en je totaal afhankelijk bent van een auto. Niet tof. Maarja toen we gingen slapen kwamen tot de ontdekking dat we op een WATERBED sliepen OYEAHH. We hebben dan ook echt heel erg gelachen, want zo'n waterbed is is geweldig als je er met z'n tween op slaapt haha. Die dag erna zijn we naar Maldon geweest, een goudszoekers dorpje uit de 18e eeuw. Het was echt heeeeel erg mooi. Ik heb foto's op mijn flickr staan, dus onderaan mijn blog zet ik de link wel even en kunnen jullie het zien!! We gingen langs alle kleine winkeltjes, en het was echt heel erg schattig. Die dag erna zijn we naar de stad Bendigo geweest, naar het centrum zeg maar. We gingen in een hele oude tram die alles verteld over Bendigo, dus dat was wel relaxed hehe. Daarna zijn we door de straatjes gaan lopen en hebben Grace en ik nog een klein beetje geshopt. Ik heb een nieuw tshirt en oorbellen als uitkomst haha. ( OKE MN NEDERLANDS IS HEEL SLECHT IK WEET HET).

Tussen deze minivakanties door heb ik nog lekker gechillt leuke dingen gedaan met vrienden, naar de city geweest. TE veel om op te noemen haha.

Morgen ga ik naar de Australian Open :DDD IK HEB ER ZO VEEL ZIN IN!! Eindelijk na al die keren het op tv te hebben gezien zit ik er toch echt zelf!! Ik kan echt niet wachten, het wordt vast een top dag!! Ik heb dan ook al een super mooie australische sombrero gekocht haha en Erin en ik hebben onze schoenen gepimpt, die trouwens heel gaaf zijn geworden ( foto staat op facebook). Die dag erna ga ik PHILIP ISLAND, camilla ( exchangie uit Denemarken ) had me uitgenodigt om met haar mee te gaan, en daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk!! Ik blijf daar voor 3 daagjes en we gaan naar de penguin parade, dat is wanneer de pinguin s'avonds uit het water aan land komen!! En we gaan ook nog de koala walk doen.. Ik heb echt geen flauw idee wat dat is haha, maarja als er maar koala's te zien zijn xd dan ben ik blij!! Ik hoop dat we lekker gaan surfen!! Want het weer voor de komende weken word echt helemaal GEWELDIG. Afgelopen week was het trouwens echt slecht. Ik zat hier in mn dikke trui en lange broek. Dat was nou niet echt wat ik verwachtte van mijn Australische zomer haha. Gelukkig maar deze week dat helemaal goed! Over 2 weekjes moet ik weer naar school.. JAK en ik moet al mijn ZOMERVAKANTIE HUISWERK nog doen.. Ja je krijgt hier zomervakantie huiswerk.. wie verzint het!! De mensen hier zijn niet zo snugger.. Ik heb echt geen zin om dat te doen, vooral omdat het monsterlijk veel is. NIET COOWL. Over een paar weekjes schrijf ik wel weer een updateje!! Want jongens, ik heb nog maar 4 maanden.. NOG MAAR VIER MAANDEN. Hoe snel gaat de tijd wel niet.. Het is echt zo vreemd. Btw, DJOEKE komt langssss JEEEJ. Voor de personen die Djoeke niet kennen, dat is een vriendinnejte van mij uit Nederland die voor 3 maanden over de wereld gaat reizen, en ze komt gezellig bij mij langs!! Daar verheug ik me echt heel erg op :D!

Ik mis jullie heel erg, maar de tijd gaat vreselijk snel..

CYA xxxxx

P.S. here's my flickr link :

oma-opa nederhoff

weer een leuk verhaal volgens ons kom je tijd tekort om daar alles te zien en te beleven geniet er van nu het nog kan groetjes van ons.

Tante Sonja

Hoi rox. Echt weer een super leuk verhaal. Je kunt altijd nog schrijfster worden. Geniet er daar van en over 4 maanden kun je ons er nog eens alles over vertellen.

Groetjes en nog heel veeel plezier daar. Kus en een dikke knuf ook van Lucky en magic

reinie van lochem

Het is zoals gewoonlijk weer een mooi verhaal en hele mooie foto's. Ik heb er echt van genoten. Als je in Nederland bent dan denk ik dat je echt heimwee krijgt naar Australie, want wat je daar mee maakt dat is niet te bevatten dus geniet er maar van, want het is zo om.
Groetjes van Reinie van Lochem