Melbourne Australia!

Sweet 17 @ Schoooooooooooooolll

G'day dutchie Matesss!

How are ya guyss?? Iedereen echt super erg bedankt voor de lieve kaarten! Ik ben er eht heeeeeel erg blij mij! Zelfs mijn gastmams en paps vonden het helemaal leuk, hoewel ze nou niet echt begrepen wat er stond haha. Ook mijn gast broeder en zuste vinden nederlands erg interessant.. Vooral als Jakob ''Nederlands'' praat, doet hij net of het Chinees is haha, hier komen nogal wat komische taferelen uit..

Nou mijn eerste dag op school.. Het begon al lekker.. Ik was weer eens verdwaalt hahahahaha. Ik was al 3x naar mijn school gefietst zonder problemen, maar natuurlijk vergeet ik weer dat ik een S-bocht moet maken en gewoon lekker rechtdoor rij.. Ik zag opeens de skyline van Mebourne, en de straat kwam me ook al niet zo bekend voor, dus ik dacht 'oo ik ben weer lekker dom, fiets ik de verkeerde kant op..''. Waarna ik dus omdraaide ( en voor de 2e x langs de weg fietste die ik eigenlijk in moest slaan..) en het weer de verkeerde kant bleek te zijn. Natuurlijk snapte ik er weer niks van, hoe kon dit nou?!?!? Gelukkig thank god halleluja heb ik een mobieltje, en belde ik mijn lieve gastmams maar even op. Nou zij de kaart erbij gepakt en uiteindelijk kwam ik op de goede weg. Bij school aangekomen ( ik had nog geen uniform want die zou ik die middag pas kopen!! ) vroeg ik de concierge waar ik mijn fiets moest neerzetten, hij bracht mij naar de leraren fietsenstallen.. want hij dacht dus dat ik een leraar was.. ZIE IK ER ZOU OUD UIT!??! Ik kwam iets te laat in de les, maar voor een exchangestudent is dat niet zo erg, lief kijken en lachen!! Dan komt alles goed haha. Ik had al een paar vrienden gemaakt die dagen ervoor op kamp, ( dat was super saai maar dat maakt niet uit haha). Dus iedereen kwam me feliciteren echt heel erg leuk!! Hierna dachten nog 2 leerlingen dat ik hun nieuwe lerares was, maar helaas ik moest ze teleurstellen.. Ik zat naast hun in de klas :) . Maar wat is dat Australische onderwijs makkelijk zeg! Elke les kijkt iedereen me aan alsof ik een computer ben hahha. Ik weet bijna alle antwoorden zonder in mijn boeken te kijken, en ja, dat blijkt dus een HELE PRESTATIE te zijn hihi. Ook zit ik in een English Second Language (ESL) klas.. Ik moet daar echt weg, want dit kreeg ik echt in groep 8.. Deze aardige docente legde even uit wat Traumatised was.. NO WAY. Dus ik ga maar over op gewoon english, want dit is echt poep met peren voor mij.

Ik heb eindelijk mijn uniform, ik ben echt blij, ik voelde me echt een buitenstaander hahah! Het is niet eens zo lelijk, ik vind de trui die ik aan moet zelfs super leuk:D haha. Alleen moet ik wel mn rokje korter laten maken.. Want als ik niet wil dat hij over de grond sleept moet ik hem tot onder mn oksels optrekken, niet zo fijn.. Oo en sorry dat ik eigenlijk nog geen foto's heb geplaatst! Maar dat komt omdat ik geen internet ( WIFI ) heb hier.. en ik dus geen foto's op internet kan zetten omdat ik geen internet heb.. YESSSS dus dat is wel een beetje balen. Maar ik ga binnenkort even de MAC opzoeken want daar is FREE WIFI voor iedereeeeeen!

Oo ik ben ook nog naar de dierentuin geweest!! Dat was echt geweldig, ze hadden Wonbats O MY GOD ik heb een nieuw lievelingsdier ze waren zoooo schattig! En de boomkangeroe vond ik ook echt helemaal super, echt een super mooi beest!

Gister hadden we kids vs. parents Footy, wat heb ik me kapot gelachen, ik deed mee voor de parents, en raad eens.. IK WAS NIET EENS ZO SLECHT! Ik had het echt naar mn zin, maar wat bleek dus.. Het waren niet alleen de kleine kids van de under 9ts.. nee het was dus ook tegen de under 16s... :O :O :O. Ook dit zorgde voor Hilarische taferelen.. Ook ben ik nog getackelt en dat zonder vies te worden.. jaaaaa knap he! Hetwas echt helemaal geweldig ik heb zoveel gelachen, en iedereen is zo aardig! Ik ga over een half uurtje met monica ( nieuwe mattie) mee naar een paar vrienden van haar.. Lekker socialisennnn!

Nou ik zal niet meer van jullie tijd inpikken want ik merk dat dit verhaal best wel lang aan het worden is hihi.

Papa en Mama, heel erg bedankt voor de boekjes, en mijn super mooie kettinkje, ik doe heb geen seconde af. Hij betekend echt heel veel voor me <3. En de rest ook nog bedankt voor de mooie verhalen in mijn boek. Ik moest er wel een beetje door huilen hihi. Echt heel erg lief. Oma, bedankt voor je brief,Ik heb hem nog niet helemaal gelezen want ik wilde wat bewaren voor later hihi.

Nou iedereen..

CYA! and NO WORRIES!

Liefs, xoxoxoxoox

Jill Kramer

Hi Roxan
Nou dat zijn wat verhalen tot nu toe, zijn er genoeg uren in een dag ?? Zo te horen gaat alles super en jij begin je echter thuis te voelen tussen alle Ozzies. Ook de school verhalen klinken fijn. Ik las in een eerder bericht dat je kennis heb gemaakt met de possums, zijn er schattig uit maar zijn super brutaal! Nou geniet van alles, en nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ga zo door .... Jillx

opa en oma

hardstikke leuk verhaal wordt je later schrijfster of zoiets nog veel plezier daar en tot de volgende lezing.have a nice time and we missing you love.
opa en omaaaaaaaaaaaaaa

reinie van lochem

nog gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezonde jaren, Ik lees dat je het heel leuk hebt, geniet er maar goed van. Nog heel veel plezier en hele gezelligen leuke maanden nog.
gro reinie van lochem.

Louisette

Hoi Roxie,

Je brief klinkt zoals je echt bent, dus zal wel goed gaan he!!!

Groetjes van ons

en nog gefeliciflapstaart

Bab

Hi aussiemate, haha nu is mijn warmte nog wel chil ja maar ik denk dat jij het in de zomer beter hebt. 40graden overhere is niet te doeeeen.

Maar ieee ben ook zo blij dat jij het naar je zin hebt, we skypen snel weer een keertje. Moet je me even vertellen hoe je first schoolweek was

xoxoxo

tom havik

ik heb je bericht gelezen en ik kan merkendat je het naar je zin hebg. en wil je een koala meebrengen gr van mij.

roxxx

thanks everybody!!

babette anker

hoi rox.

hoe gaat het daar in australie.
is het daar leuk.
heb je me gedichtje in het boek nog gelezen.
ik ben bijna jarig over 6 nachtjes het is nu zondag 30 julie.
en ik ben 6 augustus jarig.
heb je ons kaartje ook nog gekregen.
en heb jij al kaartjes gestuurt.
ik heb echt zin in mijn verjaardag.

kusjes en knuffels je liefste nichtje babette

lucas anker

hoi roxan.

gaat alles goed.
het is nu kwart over 2.
we zijn nu bij opa en oma.
ik ben na babette op de computer gegaan.
ik ben over 3 nachjes jarig het is nu 31 julie.
dus babette hat het fout.

dikke knufelen xxxxxxxxxxxxxxxx lucas en babette en wessel en papa , mama xxxxxxxxxxxx alemaal een kus -en knuffels ik moes ook de gr van opa en oma doen x

babette anker je lieve nichtje

hoi hoi hoi hoi hoi.

vergeet je me verjaardag niet alsjeblieft.
ik mis je en jij mij ook wel een betje zeker.
jammer dat jij niet op mijn verjaardag kan komen.
lucas is echt dom bezich vandaag.

doei kusjes opa oma papa mama wessel lucas en ikikikikikikikikikiki xxxxxxxxx

Lucas

Hoi roxan

Boris is dood het eendje ook

Groetjes lucas